Home > Recepten > Cake

voor 0 personen Ingrediënten

  • 250 g suiker
  • 250 g Blue Band Cake & Koekjes en wat extra om in te vetten
  • 5 eieren
  • 250 g bloem
  • bakblik

Variaties: Voeg aan het baslag van de cake eens stukjes chocolade of karamel toe.

Bereidingswijze (voor 0 porties)

voor cake

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C.
  2. Doe de suiker en de Blue Band voor Koken, Bakken en Braden in een kom en mix dit tot een glad deeg. Voeg hier eventueel een beetje zout aan toe. Mix vervolgens één voor één de eieren erdoor. Meng als laatste de bloem door het geheel.
  3. Doe het beslag in een ingevette bakblik. Bak de cake, in het midden van de oven, in 60 minuten gaar. Beoordeel of de cake gaar is door met een satéprikker in de cake te prikken. Blijft er niets meer aan de satéprikker plakken, dan is de cake gaar.
  4. Haal de cake uit de oven en laat het afkoelen.

Smakelijk!

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor cake

  • Energie (kcal)3973 kcal
  • Energie (kJ)16523 kJ
  • Proteïnes60,8 g
  • Koolhydraten met vezels437,8 g
  • Koolhydraten zonder vezels410,3 g
  • Suikers256 g
  • Vezels27,5 g
  • Vetten:229,9 g
  • - Verzadigde vetten90,7 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:1510,5 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten11,8 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten4,6 g
  • Transvetten1,1 g
  • Cholesterol1082 mg
  • Sodium1924 mg
  • Zout4,82 g
  • Vitamine A (mg)0 IU
  • Vitamine C (mg)0 mg
  • Calcium222 mg
  • Ijzer15,92 mg
  • Kalium1030 mg