Home > Recepten > Brownies

voor 4 personen Ingrediënten

  • 250 g pure chocolade
  • 20 el Blue Band Vloeibaar
  • 4 grote eieren
  • 0,5 dl melk
  • 300 g suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 150 g zelfrijzend bakmeel
  • 20 g cacaopoeder
  • 70 g ongezouten pecannoten, grofgehakt
  • ingevette rechthoekige vorm

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor brownies

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Smelt de chocolade au bain marie en roer de boter erdoor.
  2. Klop in een kom de eieren met de melk en suiker tot een stevig mengsel. Schep het chocolademengsel door het eimengsel.
  3. Zeef het bakmeel met het cacaopoeder en een snufje zout en spatel het voorzichtig door het beslag.
  4. Schep het beslag in een ingevette vorm, bestrooi het met de grofgehakte pecannoten en bak de brownies in ca. 45 minuten middenin de voorverwarmde oven.

Smakelijk!

Tip: Brownies smaken erg lekker met een toefje slagroom.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor brownies

  • Energie (kcal)1543 kcal
  • Energie (kJ)6416 kJ
  • Proteïnes23,2 g
  • Koolhydraten met vezels131,2 g
  • Koolhydraten zonder vezels117,5 g
  • Suikers81,9 g
  • Vezels13,6 g
  • Vetten:114,6 g
  • - Verzadigde vetten30,1 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:469,6 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten20 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten5,4 g
  • Transvetten0,5 g
  • Cholesterol255 mg
  • Sodium781 mg
  • Zout1,95 g
  • Vitamine A (mg)600 IU
  • Vitamine C (mg)0,1 mg
  • Calcium135 mg
  • Ijzer13,71 mg
  • Kalium982 mg