Home > Recepten > Broodje duikboot

voor 1 personen Ingrediënten

  • 1 ei
  • 1 bruin broodje
  • 2 theelepels Blue Band Goede Start!
  • 20 g 20+ kaas
  • 1 blaadje sla, gewassen en gedroogd
  • 4 plakjes komkommer, geschild
  • 7 cherrytomaatjes
  • 3 aardbeien
  • Extra nodig: (siliconen) cupcake-vormpjes, rietje, eivormer

Variaties: Je kunt dit broodje duikboot natuurlijk ook met ander beleg beleggen. Vervang de kaas eens door pindakaas of salami.

Bereidingswijze (voor 1 porties)

voor broodje duikboot

  1. Kook het ei hard, pel het ei en leg het in de eivormer, zodat het ei een leuke vorm aanneemt. Leg het ei in het vormpje 10-15 minuten in koud water (of maak het eitje de avond tevoren dat scheelt 's ochtends weer wat tijd).
  2. Snijd het bolletje open en besmeer met Blue Band Goede Start! Beleg met de plakjes kaas. Leg daar een blaadje sla op en enkele schijfjes komkommer. Let op dat je de komkommer ook echt op het blaadje sla legt en niet op de kaas (dit in verband met de vochtigheid van de komkommer).
  3. Leg het gekookte eitje in een cupcake-vormpje. Was de tomaatjes en aardbeien. Droog ze met stukje keukenpapier en haal de kroontjes van de aardbeien af. Leg de aardbeien eveneens in een cupcake-vormpje. Vul de trommel met cherrytomaatjes zodat de duikboot vast komt te liggen.
  4. Knip van een buigbaar rietje een stukje van de bovenkant af en knip dat rietje een paar centimeter onder het buigbare gedeelte af. Dit wordt de periscoop. Steek deze in de bovenkant van het broodje.
  5. Knip van het rechte gedeelte van het rietje ongeveer 3 centimeter af. Knip aan één kant vier keer een stukje in en buig de losgeknipte stukjes naar buiten. Zo wordt dit een soort van boegschroef. Steek het rietje met de dichte zijde in de zijkant van het broodje. Klaar is je broodje duikboot!

Smakelijk!

Tip: Maak het ei de avond van te voren en leg het in de eivormer in de koelkast. Dat scheelt, tijdens de hectische ochtendspits in huis, tijd.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor broodje duikboot

  • Energie (kcal)348 kcal
  • Energie (kJ)1457 kJ
  • Proteïnes20,4 g
  • Koolhydraten met vezels35,8 g
  • Koolhydraten zonder vezels31,8 g
  • Suikers10,5 g
  • Vezels4 g
  • Vetten:14,3 g
  • - Verzadigde vetten5 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:17,8 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten3,3 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten1,8 g
  • Transvetten0,1 g
  • Cholesterol223 mg
  • Sodium517 mg
  • Zout1,29 g
  • Vitamine A (mg)792 IU
  • Vitamine C (mg)50,6 mg
  • Calcium421 mg
  • Ijzer3,54 mg
  • Kalium713 mg