Home > Recepten > Broccolitaart van filodeeg met krieltjes en ham

voor 4 personen Ingrediënten

  • 600  g broccoliroosjes
  • 2  el Blue Band Vloeibaar
  • 4  sneetjes brood
  • 4  eieren
  • 4  el Blue Band Finesse voor Koken
  • 350  g voorgekookte krieltjes
  • 150  g hamreepjes
  • 1  pakje filodeeg (10 vellen, diepvries, ontdooid)
  • 50  g geraspte jong belegen kaas
  • springvorm van ca. 20 cm Ø, aluminumfolie

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor broccolitaart van filodeeg met krieltjes en ham

  1. Kook de broccoli 5 minuten in kokend water. Giet af en spoel met koud water. Laat goed uitlekken.
  2. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C. Vet een springvorm in met wat Blue Band Vloeibaar. Snijd het brood in kleine stukjes.
  3. Klop in een kom de eieren met de Blue Band Finesse, wat peper en zout los.
  4. Meng de goed uitgelekte broccoli met de stukjes brood, de krieltjes, de hamreepjes en het eimengsel goed door elkaar.
  5. Bestrijk elk filodeegvel met wat Blue Band Vloeibaar en leg de vellen direct in de springvorm, zodat de hele vorm bedekt is en het deeg een stukje over de rand valt. Vul de vorm met het broccolimengsel. Strooi de kaas erover. Vouw het over de rand hangende deeg een stukje terug op de vulling.
  6. Bak de hartige taart in de hete oven ca. 15 minuten. Dek de taart af met aluminiumfolie en laat in de oven nog ca. 15 minuten gaar en goudbruin worden.
  7. Verdeel de taart in 4-8 punten en verdeel die over 4 borden.

Smakelijk!

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor broccolitaart van filodeeg met krieltjes en ham

  • Energie (kcal)823 kcal
  • Energie (kJ)3440 kJ
  • Proteïnes33,7 g
  • Koolhydraten met vezels69,9 g
  • Koolhydraten zonder vezels66,4 g
  • Suikers3,5 g
  • Vezels3,4 g
  • Vetten:47,1 g
  • - Verzadigde vetten12,8 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:31,3 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten19,2 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten5,1 g
  • Transvetten0,1 g
  • Cholesterol245 mg
  • Sodium1325 mg
  • Zout3,31 g
  • Vitamine A (mg)4561 IU
  • Vitamine C (mg)149,2 mg
  • Calcium328 mg
  • Ijzer7,05 mg
  • Kalium1302 mg