Home > Recepten > Broccoliquiche

voor 0 personen Ingrediënten

  • 8 plakjes bladerdeeg, diepvries
  • 400 g broccoliroosjes
  • 100 g magere spek reepjes
  • 1 el Blue Band Vloeibaar
  • 2 lente-uitjes
  • 150 g geraspte goudse kaas
  • 4 eieren
  • 1 mespuntje nootmuskaat
  • 2 dl Blue Band Finesse voor Koken
  • quichevorm 26-28 cm Ø

Bereidingswijze (voor 0 porties)

voor broccoliquiche

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het bladerdeeg ontdooien. Kook de broccoliroosjes 4 minuten voor, spoel ze af met koud water om het garingsproces te stoppen en laat ze heel goed uitlekken. Bak de spekreepjes in Blue Band Vloeibaar knapperig. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in ringetjes.
  2. Leg vier plakjes deeg in een vierkant op het werkvlak, leg de andere vier plakjes erop en rol het deeg uit tot een lap die iets groter is dan de quichevorm. Bekleed de vorm met het deeg en snijd de randen van het deeg bij. Prik de bodem met een vork in. Verdeel de broccoli, lente-uitjes en spekreepjes op de bodem en strooi de helft van de kaas er over.
  3. Klop de eieren los met de Blue Band Finesse voor Koken en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Roer de rest van de geraspte kaas erdoor. Schenk de room over de quiche en bak deze in het midden van de oven in 30 minuten gaar.

Smakelijk!

Tip: Broccoliquiche smaakt lekker met veldsla, bestrooid met walnoten.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor broccoliquiche

  • Energie (kcal)12719 kcal
  • Energie (kJ)53160 kJ
  • Proteïnes260,1 g
  • Koolhydraten met vezels919,7 g
  • Koolhydraten zonder vezels888,9 g
  • Suikers20,5 g
  • Vezels30,8 g
  • Vetten:893,1 g
  • - Verzadigde vetten248,9 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:594,3 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten457,3 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten105,5 g
  • Transvetten1,6 g
  • Cholesterol1093 mg
  • Sodium8562 mg
  • Zout21,41 g
  • Vitamine A (mg)12439 IU
  • Vitamine C (mg)378,4 mg
  • Calcium1771 mg
  • Ijzer60,08 mg
  • Kalium3579 mg