Home > Recepten > Broccoli uit de wok met schnitzelreepjes en rijst

voor 4 personen Ingrediënten

  • 2  struiken broccoli
  • 250  g rijst
  • 4  gepaneerde schnitzels
  • 1  gele paprika
  • 1  rode paprika
  • 1  ui
  • 4  el Blue Band Vloeibaar
  • 0,5  blik tomatenblokjes op sap
  • 1  el tomatenpuree
  • 3  el witte wijnazijn
  • 1  el honing
  • 75  g ongezouten cashewnoten
  • 3  el ketjap manis

Variaties: Voeg bij Broccoli uit de wok schnitzelreepjes en rijst eens wat champignons toe. Kook deze samen met de broccoli.

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor broccoli uit de wok met schnitzelreepjes en rijst

  1. Verdeel de broccoli in roosjes. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Snijd de schnitzels en de paprika's in reepjes en snipper de ui.
  2. Bak de schnitzelreepjes in wat vloeibare margarine rondom bruin. Schep het vlees uit de pan en fruit in het achtergebleven bakvet de paprika en de ui in 5 minuten zacht. Voeg de tomatenblokjes met sap, de tomatenpuree, de wijnazijn en de honing toe en breng alles aan de kook. Laat 5 minuten zachtjes pruttelen.
  3. Verhit ondertussen de wok en rooster hierin de cashewnoten goudbruin. Laat ze op een vel keukenpapier uitdampen. Verhit wat vloeibare margarine in de wok en roerbak de broccoliroosjes een minuut of 3.
  4. Voeg een scheutje water toe en leg een deksel op de wok. Laat de broccoli zo in ongeveer 4 minuten beetgaar worden.
  5. Doe ondertussen het vlees weer bij het ui-paprikamengsel en laat het gerecht even door en door warm worden.
  6. Schenk de ketjap langs de wand van de wok bij de broccoli en schep goed door. Bestrooi de groente met de cashewnoten. Serveer de broccoli met de rijst en het vlees.

Smakelijk!

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor broccoli uit de wok met schnitzelreepjes en rijst

  • Energie (kcal)708 kcal
  • Energie (kJ)2965 kJ
  • Proteïnes43,5 g
  • Koolhydraten met vezels78,9 g
  • Koolhydraten zonder vezels73,6 g
  • Suikers16,7 g
  • Vezels5,4 g
  • Vetten:25,5 g
  • - Verzadigde vetten4,2 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:20,5 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten7,2 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten2,2 g
  • Transvetten0,1 g
  • Cholesterol54 mg
  • Sodium343 mg
  • Zout0,85 g
  • Vitamine A (mg)288 IU
  • Vitamine C (mg)120,2 mg
  • Calcium72 mg
  • Ijzer3,62 mg
  • Kalium1297 mg