Home > Recepten > Broccoli met zongedroogde tomaatjes

voor 4 personen Ingrediënten

  • 500 g broccoliroosjes
  • 8 zongedroogde tomaten in olie
  • 3 el pijnboompitten
  • 0,5 el Blue Band Vloeibaar

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor broccoli met zongedroogde tomaatjes

  1. Kook de broccoliroosjes met wat zout beetgaar. Laat ondertussen de zongedroogde tomaten uitlekken en snijd ze elk in drie stukken.
  2. Bak de pijnboompitten met een beetje Blue Band Vloeibaar goudbruin. Giet de broccoli af en meng de groente met de pijnboompitjes en de tomaatjes. Serveer het op 4 borden.

Smakelijk!

Tip: Broccoli met zongedroogde tomaatjes smaakt lekker met aardappelpuree, waar een flinke teen knoflook doorheen is geroerd en gebakken tong of tongschar.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor broccoli met zongedroogde tomaatjes

  • Energie (kcal)106 kcal
  • Energie (kJ)442 kJ
  • Proteïnes5,8 g
  • Koolhydraten met vezels8,7 g
  • Koolhydraten zonder vezels8,2 g
  • Suikers0,7 g
  • Vezels0,5 g
  • Vetten:6,6 g
  • - Verzadigde vetten0,7 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:5,4 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten1,6 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten2,3 g
  • Transvetten0 g
  • Cholesterol0 mg
  • Sodium78 mg
  • Zout0,19 g
  • Vitamine A (mg)3765 IU
  • Vitamine C (mg)122,8 mg
  • Calcium65 mg
  • Ijzer1,95 mg
  • Kalium545 mg