Home > Recepten > Boterkoek

voor 0 personen Ingrediënten

  • 250 g Blue Band Cake & Koekjes (op kamertemperatuur)
  • 250 g suiker
  • zakje vanillesuiker
  • 2 eieren
  • 300 g bloem
  • Extra nodig: boterkoekvorm (mesjesvorm) ø 25 cm

Variaties: Druk halve blanke amandelen in de boterkoek en bestrijk ze met losgeklopte ei. Of verdeel 3 el in stukjes gesneden stemgember over het deeg.

Bereidingswijze (voor 0 porties)

voor boterkoek

  1. Verwarm de conventionele oven voor op 180 ˚C.
  2. Klop de Blue Band Cake & Koekjes samen met de suiker en vanillesuiker met een handmixer zacht en romig. Voeg dan 1 ei toe en meng het geheel goed. Zeef de bloem en een mespuntje zout boven het margarinemengsel. Spatel de bloem goed door het margarinemengsel.
  3. Vet de vorm in en druk het deeg in de vorm. Klop 1 ei los en bestrijk het deeg ermee. Strijk het deeg met de bolle zijde van een lepel glad. Bak de boterkoek in ca. 30 min. goudbruin. Neem de boterkoek uit de oven laat hem 10 min. staan. Snijd de koek met het mesje van de vorm los en snijd de boterkoek met een mes in puntjes. Neem ze uit de vorm en laat ze op een rooster verder afkoelen.

Smakelijk!

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor boterkoek

  • Energie (kcal)3928 kcal
  • Energie (kJ)16344 kJ
  • Proteïnes44,4 g
  • Koolhydraten met vezels480,7 g
  • Koolhydraten zonder vezels447,7 g
  • Suikers265,6 g
  • Vezels33 g
  • Vetten:214,4 g
  • - Verzadigde vetten85,6 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:1502,6 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten5,1 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten3,4 g
  • Transvetten1,1 g
  • Cholesterol438 mg
  • Sodium1678 mg
  • Zout4,2 g
  • Vitamine A (mg)0 IU
  • Vitamine C (mg)0 mg
  • Calcium151 mg
  • Ijzer14,45 mg
  • Kalium915 mg