Home > Recepten > Boerenomelet met roerbakgroenten en kaas

voor 1 personen Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 0,5 el gehakt peterselie
  • 2 el Blue Band Vloeibaar
  • 1 el geraspte jonge kaas
  • 1 el Blue Band Vloeibaar
  • 100 g Hollandse wokgroenten

Variaties: Vul bij de boerenomelet met roerbakgroenten en kaas de groenten eens aan met champignons, stukjes ui, garnalen en/of spekjes.

Bereidingswijze (voor 1 porties)

voor boerenomelet met roerbakgroenten en kaas

  1. Verhit voor de vulling de Blue Band Vloeibaar in een wok, wacht tot de grote bellen zijn weggetrokken en draai de wok heen en weer, zodat de vloeibare margarine zich over de bodem verspreidt. Voeg de groentemix toe en roerbak in enkele minuten beetgaar.
  2. Houd de groente warm. Klop de eieren met een vork los met zout en peper. Meng de peterselie hierdoor. Verhit de Blue Band Vloeibaar in een koekenpan en wacht tot de grote bellen zijn weggetrokken. Schenk de losgeklopte eieren in de koekenpan en beweeg de pan heen en weer. Laat de onderkant van de omelet zachtjes stollen en til met een vork voorzichtig de randen opzij zodat het nog niet gestolde ei zich over de bodem verspreidt. Strooi de kaas over de omelet en laat de omelet gaar worden.
  3. Laat de omelet op een bord glijden, verdeel de vulling over één helft en klap de andere helft hierover dicht. Serveer direct.

Smakelijk!

Tip: Deze boerenomelet met roerbakgroenten en kaas smaakt heerlijk op een boterham, licht bestreken met Blue Band Halvarine.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor boerenomelet met roerbakgroenten en kaas

  • Energie (kcal)678 kcal
  • Energie (kJ)2819 kJ
  • Proteïnes46,8 g
  • Koolhydraten met vezels1,9 g
  • Koolhydraten zonder vezels1,8 g
  • Suikers0,2 g
  • Vezels0,1 g
  • Vetten:53,8 g
  • - Verzadigde vetten9,8 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:41,1 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten6 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten1,9 g
  • Transvetten0,4 g
  • Cholesterol470 mg
  • Sodium540 mg
  • Zout1,33 g
  • Vitamine A (mg)240 IU
  • Vitamine C (mg)2,3 mg
  • Calcium122 mg
  • Ijzer3,16 mg
  • Kalium598 mg