Home > Recepten > Blueberry muffins

voor 8 personen Ingrediënten

  • 120 g Blue Band Vloeibaar Roombotersmaak
  • 275 g bloem
  • 250 ml halfvolle melk
  • 100 g witte basterdsuiker
  • 1 ei
  • 2 tl vanillesuiker
  • 1 el bakpoeder
  • 125 g bevroren bosbessen
  • muffinbakblik met 8 holletjes 8 papieren bakvormpjes

Bereidingswijze (voor 8 porties)

voor blueberry muffins

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Plaats de papieren vormpjes in het bakblik.
  2. Meng met een pollepel alle ingrediënten (behalve de bosbessen) in een kom tot een luchtige massa. Houd een paar bosbessen apart en spatel de rest voorzichtig door het beslag.
  3. Verdeel het beslag over de papieren bakvormpjes en verdeel de achtergehouden bosbessen erover. Bak de muffins in 25 minuten lichtbruin en gaar.

Smakelijk!

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor blueberry muffins

  • Energie (kcal)311 kcal
  • Energie (kJ)1307 kJ
  • Proteïnes5,5 g
  • Koolhydraten met vezels43,5 g
  • Koolhydraten zonder vezels38,4 g
  • Suikers17,2 g
  • Vezels5 g
  • Vetten:14,1 g
  • - Verzadigde vetten1,8 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:11,9 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten0,4 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,3 g
  • Transvetten0,1 g
  • Cholesterol29 mg
  • Sodium251 mg
  • Zout0,63 g
  • Vitamine A (mg)120 IU
  • Vitamine C (mg)1,8 mg
  • Calcium180 mg
  • Ijzer1,76 mg
  • Kalium159 mg