Home > Recepten > Blote billetjes in het gras

voor 4 personen Ingrediënten

  • 1 kg aardappelen
  • 600 g verse snijbonen
  • 200 g witte bonen (pot)
  • 2 el Blue Band Vloeibaar
  • 30 ml melk

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor blote billetjes in het gras

  1. Schil de aardappelen en kook ze gaar. Maak de snijbonen schoon en snijd er reepjes van. Kook ze beetgaar. Laat de witte bonen uitlekken.
  2. Giet de aardappelen en stamp ze met de Blue Band Vloeibaar en een scheut melk tot puree. Schep er de snijbonen en de witte bonen door.

Smakelijk!

Tip: Blote billetjes in het gras smaakt erg lekker met rookworst.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor blote billetjes in het gras

  • Energie (kcal)308 kcal
  • Energie (kJ)1290 kJ
  • Proteïnes9,1 g
  • Koolhydraten met vezels57,6 g
  • Koolhydraten zonder vezels46,3 g
  • Suikers2,4 g
  • Vezels11,3 g
  • Vetten:6,6 g
  • - Verzadigde vetten0,8 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:5,7 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten0,1 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,1 g
  • Transvetten0 g
  • Cholesterol1 mg
  • Sodium278 mg
  • Zout0,69 g
  • Vitamine A (mg)72 IU
  • Vitamine C (mg)33,2 mg
  • Calcium96 mg
  • Ijzer2,52 mg
  • Kalium1328 mg