Home > Recepten > Blondies met frambozen

voor 14 personen Ingrediënten

  • 150 g witte chocola
  • 3 eieren
  • 150 g witte basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 150 ml Blue Band Vloeibaar
  • 200 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 100 g verse frambozen
  • 0,5 el poedersuiker
  • Extra nodig: bakvorm

Bereidingswijze (voor 14 porties)

voor blondies met frambozen

  1. Verwarm de oven voor op 150 ºC.
  2. Smelt de chocolade 'au-bain-marie'. Breek de chocolade hiervoor in stukjes en doe ze in een kom of pannetje. Plaats op een iets grotere pan met een laagje kokend water. Roer af en toe even door.
  3. Meng ondertussen met een pollepel in een andere kom de eieren met de basterdsuiker en de vanillesuiker. Roer de Blue Band Vloeibaar en de gesmolten chocolade erdoor. Zeef tot slot de bloem boven de kom, voeg het bakpoeder toe en meng alles tot een gladde massa.
  4. Houd een paar frambozen achter en spatel de rest voorzichtig door het beslag. Schep het beslag in een bakvorm en verdeel de achtergehouden frambozen er overheen. Plaats de vorm gedurende 35 minuten in de oven.
  5. Verwijder de vorm en laat het gebak afkoelen. Bestuif met poedersuiker en snijd het in vierkantjes.

Smakelijk!

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor blondies met frambozen

  • Energie (kcal)252 kcal
  • Energie (kJ)1052 kJ
  • Proteïnes3,7 g
  • Koolhydraten met vezels29,1 g
  • Koolhydraten zonder vezels27,4 g
  • Suikers18,5 g
  • Vezels1,7 g
  • Vetten:13,8 g
  • - Verzadigde vetten3,4 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:9,8 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten1,6 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,3 g
  • Transvetten0,1 g
  • Cholesterol49 mg
  • Sodium121 mg
  • Zout0,3 g
  • Vitamine A (mg)86 IU
  • Vitamine C (mg)2,3 mg
  • Calcium64 mg
  • Ijzer0,98 mg
  • Kalium112 mg