Home > Recepten > Bloemkoolcurry

voor 4 personen Ingrediënten

  • 1 grote ui
  • 1,5 el Blue Band Vloeibaar
  • 2 tl kerriepoeder
  • 1 flinke mespunt cayennepeper
  • 1 g komijnpoeder (dijnten) (1 mespunt)
  • 750 g bloemkoolroosjes
  • 450 g voorgekookte krieltjes
  • 2 dl kokosmelk
  • 1 el fijngehakte verse koriander
  • 1 el fijngeknipte bieslook

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor bloemkoolcurry

  1. Snijd de ui klein en fruit de snippers in wat Blue Band Vloeibaar gedurende 2 minuten. Schep er de kerrie, cayennepeper en komijn door en laat het nog een minuutje zachtjes bakken.
  2. Schep de bloemkoolroosjes en de krieltjes bij de ui in de pan. Voeg de kokosmelk toe en vervolgens water tot alles net onder staat. Dek de pan af en kook de bloemkool en aardappeltjes gaar in ongeveer 10 minuten.
  3. Voeg naar smaak eventueel nog wat kerrie toe en strooi vlak voor het serveren de verse kruiden over de curry. Serveer Bloemkoolcurry in een schaal en zet het op tafel.

Smakelijk!

Tip: Bloemkoolcurry smaakt lekker met naanbrood, warm uit de oven.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor bloemkoolcurry

  • Energie (kcal)281 kcal
  • Energie (kJ)1175 kJ
  • Proteïnes6,8 g
  • Koolhydraten met vezels34,2 g
  • Koolhydraten zonder vezels26,8 g
  • Suikers7,9 g
  • Vezels7,3 g
  • Vetten:14,8 g
  • - Verzadigde vetten7,6 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:6,2 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten1,2 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,9 g
  • Transvetten0 g
  • Cholesterol0 mg
  • Sodium68 mg
  • Zout0,17 g
  • Vitamine A (mg)139 IU
  • Vitamine C (mg)59,9 mg
  • Calcium95 mg
  • Ijzer4,6 mg
  • Kalium1239 mg