Home > Recepten > Blauwe bessenijs

voor 4 personen Ingrediënten

  • 300 g blauwe bessen (diepvries)
  • 150 g Blue Band Finesse voor Verrijken
  • 4 el honing
  • Extra nodig: staafmixer/blender, ijsbolletjeslepel

Variaties: Maak ook eens ijs met verse blauwe bessen. Was en droog de bessen. Leg ze op een met bakpapier bekleed dienblad of schaal en laat ze in ca. 2 uur bevriezen.

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor blauwe bessenijs

  1. Doe de bevroren bessen en met de Blue Band Finesse voor Verrijken en de honing in een hoge mengkom en pureer ze met een staafmixer, of gebruik een blender.
  2. Serveer het blauwe bessenijs direct.
  3. Tip Maak ook eens ijs met verse blauwe bessen. Was en droog de bessen. Leg ze op een met bakpapier bekleed dienblad of schaal en laat ze in ca. 2 uur bevriezen.
  4. Serveertip Schep de bollen bessenijs in papieren cakevormpjes en serveer het ijs met een lepel opgeklopte Blue Band Finesse Opkloppen en een blauwe bes.

Smakelijk!

Tip: Schep de bollen bessenijs in papieren cakevormpjes en serveer het ijs met een lepel opgeklopte Blue Band Finesse Opkloppen en een blauwe bes.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor blauwe bessenijs

  • Energie (kcal)174 kcal
  • Energie (kJ)726 kJ
  • Proteïnes1,9 g
  • Koolhydraten met vezels33,3 g
  • Koolhydraten zonder vezels27,2 g
  • Suikers26 g
  • Vezels6,1 g
  • Vetten:5,6 g
  • - Verzadigde vetten3,2 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:17,4 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten0 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0 g
  • Transvetten0 g
  • Cholesterol1 mg
  • Sodium19 mg
  • Zout0,05 g
  • Vitamine A (mg)0 IU
  • Vitamine C (mg)7,2 mg
  • Calcium5 mg
  • Ijzer0,3 mg
  • Kalium72 mg