Home > Recepten > Blauwe bessen-honingcrumble met appel

voor 4 personen Ingrediënten

  • 3 zoetzure appels (ca. 500 g)
  • 125 g blauwe bessen
  • 50 ml honing (3 el)
  • kruimeldeeg
  • 175 g bloem
  • 100 g suiker
  • 100 g Blue Band Vloeibaar
  • Extra nodig: 4 aardewerken ovenvaste schaaltjes (ca. 1/4 l inhoud)

Variaties: Yoghurt en kwark zijn heel lekker bij deze blauwe bessen-honingcrumble met appel.

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor blauwe bessen-honingcrumble met appel

  1. Verwarm de oven voor op 200°C (elektrische oven).
  2. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in heel kleine stukjes. Meng ze in een kom met de bessen en de honing.
  3. Verdeel het fruit over de ovenvaste schaaltjes.
  4. Meng in een grote kom de bloem met de suiker, een snufje zout en de margarine met een vork tot een kruimeldeeg.
  5. Verdeel het kruimeldeeg over het fruit in de schaaltjes. Bak de crumbles in de voorverwarmde oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar. Serveer warm.

Smakelijk!

Tip: Voor het gemak kunnen de stukjes appel worden vervangen door 400 g kant-en-klare appelcompote. Gebruik dan maar de helft van de honing.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor blauwe bessen-honingcrumble met appel

  • Energie (kcal)547 kcal
  • Energie (kJ)2281 kJ
  • Proteïnes5 g
  • Koolhydraten met vezels90,3 g
  • Koolhydraten zonder vezels79,9 g
  • Suikers52 g
  • Vezels10,4 g
  • Vetten:21,6 g
  • - Verzadigde vetten2,2 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:148,5 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten0,1 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,4 g
  • Transvetten0,2 g
  • Cholesterol1 mg
  • Sodium153 mg
  • Zout0,38 g
  • Vitamine A (mg)266 IU
  • Vitamine C (mg)8,8 mg
  • Calcium23 mg
  • Ijzer2,06 mg
  • Kalium274 mg