Home > Recepten > Biefstuk met champignons en verse kruiden

voor 4 personen Ingrediënten

  • 0,5 ui
  • 250 g verse champignons
  • 125 g Blue Band Vloeibaar
  • 600 g runderbiefstuk
  • 1 tl basilicum
  • 3 takjes peterselie

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor biefstuk met champignons en verse kruiden

  1. Pel en snipper de ui. Veeg de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
  2. Verhit de Blue Band Vloeibaar in een koekenpan en leg de biefstukken erin. Bak ze in 4 minuten op hoog vuur bruin en van binnen rosé. Keer de biefstukken regelmatig en bestrooi met zout en peper. Leg de biefstukken op een warm bord en houd ze warm in een warme oven. Fruit de ui ca. 1 minuut in het bakvet.
  3. Voeg de champignons met de basilicum toe en bak ze op hoog vuur al omscheppend bruin. Laat het vocht verdampen. Hak de basilicum en de peterselie fijn en schep de peterselie door de champignons. Leg de biefstukken op vier warme borden en schep de champignons erop.

Smakelijk!

Tip: Deze biefstuk met champignons en verse kruiden is erg lekker met Vlaamse frieten of gebakken aardappeltjes en een frisse salade.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor biefstuk met champignons en verse kruiden

  • Energie (kcal)526 kcal
  • Energie (kJ)2186 kJ
  • Proteïnes32 g
  • Koolhydraten met vezels2,3 g
  • Koolhydraten zonder vezels1,1 g
  • Suikers0,8 g
  • Vezels1,2 g
  • Vetten:42,6 g
  • - Verzadigde vetten9,2 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:31,1 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten7,3 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,7 g
  • Transvetten0,2 g
  • Cholesterol108 mg
  • Sodium271 mg
  • Zout0,67 g
  • Vitamine A (mg)250 IU
  • Vitamine C (mg)4 mg
  • Calcium49 mg
  • Ijzer2,78 mg
  • Kalium752 mg