Home > Recepten > Besneeuwde wintercupcakes

voor 0 personen Ingrediënten

  • 125 ml Blue Band Vloeibaar
  • 2 eieren
  • 100 g donkere basterdsuiker
  • 250 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 tl speculaaskruiden of koekkruiden
  • 125 ml melk
  • 200 g verse roomkaas
  • 50 g Blue Band voor Koken, Bakken en Braden
  • 50 g poedersuiker
  • 25 g witte chocola
  • muffinbakvorm, papieren cakevormpjes, handmixer met gardes

Bereidingswijze (voor 0 porties)

voor besneeuwde wintercupcakes

  1. Verwarm de oven voor tot 180 °C.
  2. Klop 125 ml van de Blue Band vloeibaar met de eieren en de basterdsuiker met de mixer luchtig en romig.
  3. Zeef de bloem met de bakpoeder en de kruiden en roer het met de melk door het eimengsel.
  4. Verdeel het beslag over de papieren cakevormpjes en bak de cupcakes in de voorverwarmde oven in ca. 20 minuten goudgeel en gaar.
  5. Klop intussen voor de garnering de verse roomkaas met de Blue Band margarine en de poedersuiker tot een romig mengsel. Zet tot gebruik in de koelkast. Schil mooie schilfertjes met een dunschiller van de chocolade of rasp de chocolade grof.
  6. Bestrijk de afgekoelde cupcakes met de crème en garneer met de chocolade.

Smakelijk!

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor besneeuwde wintercupcakes

  • Energie (kcal)3795 kcal
  • Energie (kJ)15777 kJ
  • Proteïnes65,5 g
  • Koolhydraten met vezels356,6 g
  • Koolhydraten zonder vezels329 g
  • Suikers172,7 g
  • Vezels27,6 g
  • Vetten:242,6 g
  • - Verzadigde vetten79,4 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:1073,3 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten29,2 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten5,1 g
  • Transvetten3 g
  • Cholesterol680 mg
  • Sodium2909 mg
  • Zout7,27 g
  • Vitamine A (mg)1400 IU
  • Vitamine C (mg)1,5 mg
  • Calcium970 mg
  • Ijzer15,08 mg
  • Kalium1465 mg