Home > Recepten > Beren pannenkoeken

voor 4 personen Ingrediënten

  • 200 g tarwebloem of volkorenbloem
  • 2 eieren
  • 500 ml halfvolle melk
  • 1 eetlepel Blue Band Iedere Dag
  • 1 banaan
  • 1 handje rozijnen (eventueel geweld in warm water)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor beren pannenkoeken

  1. Zeef de bloem met een snufje zout boven een kom, maak een kuiltje in het midden en breek de eieren erboven. Schenk beetje bij beetje de melk erbij en roer met en garde tot een glad beslag zonder klontjes. Roer de Blue Band Iedere Dag erdoor.
  2. Verhit een koekenpan (ø ± 25 cm) met antiaanbaklaag en schep een volle soeplepel van het beslag in de pan. Laat het beslag uitlopen door met de pan een draaiende beweging te maken. Bak totdat de pannenkoek aan de bovenkant bijna droog is en keer hem dan om met een spatel. Bak ook de andere kant goudbruin.
  3. Houd de pannenkoeken warm op een bord op een pan met kokend water waarop een omgekeerd schoteltje is gelegd. Ga door tot al het beslag is opgebruikt.
  4. Steek een groot rondje, het hoofd, uit de pannenkoek (met het uitsteekvormpje of met een rond schaaltje) en leg deze in het midden van een bord. Steek ook 2 kleine rondjes, de oren, uit de pannenkoek en leg deze op de plek waar de oren moeten komen.
  5. Maak van een plakje banaan het neusje. De rozijnen vormen de ogen en maken het neusje van de beer af.

Smakelijk!

Tip: Geef bij deze leuke beren pannenkoeken stroop, honing of (poeder)suiker.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor beren pannenkoeken

  • Energie (kcal)330 kcal
  • Energie (kJ)1386 kJ
  • Proteïnes13,3 g
  • Koolhydraten met vezels52,9 g
  • Koolhydraten zonder vezels46,7 g
  • Suikers14,2 g
  • Vezels6,1 g
  • Vetten:8,8 g
  • - Verzadigde vetten2,6 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:24,5 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten1,6 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,7 g
  • Transvetten0 g
  • Cholesterol114 mg
  • Sodium120 mg
  • Zout0,3 g
  • Vitamine A (mg)30 IU
  • Vitamine C (mg)2,9 mg
  • Calcium187 mg
  • Ijzer2,78 mg
  • Kalium494 mg