Home > Recepten > Bananentaart

voor 10 personen Ingrediënten

  • 1 banaan
  • 120 g Blue Band Vloeibaar Roombotersmaak
  • 120 g licht bruine basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 120 g zelfrijzend bakmeel
  • 16 g bakpoeder
  • 25 g geraspte gedroogde kokos of garneersnoepjes naar keuze
  • 150 g zachte roomkaas
  • 50 g suiker
  • 8 g vanillesuiker
  • ronde cakevorm 24 cm ø, ca. 6 cm diep bakpapier

Variaties: Voor de crème kunt u de helft van de roomkaas vervangen door dikke Griekse yoghurt 0% vet.

Bereidingswijze (voor 10 porties)

voor bananentaart

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C (elektrische oven). Vet de cakevorm in, bestuif met bloem en bedek de bodem met bakpapier.
  2. Pel en prak de banaan. Klop de Blue Band Vloeibaar Roombotersmaak en de basterdsuiker er met een pollepel of mixer 5-8 minuten door (pollepel duurt het langst) tot de suiker is opgelost en het mengsel licht van kleur is. Klop een voor een de eieren erdoor. Roer de banaan erdoor.
  3. Zeef het meel, strooi een snufje zout en het bakpoeder boven de kom en schep door het beslag (zo kort mogelijk, maar wel goed mengen).
  4. Schep het beslag in de bakvorm. Bak de cake in de voorverwarmde oven in 40-50 minuten goudbruin en gaar. Laat de gebakken cake 2 minuten staan. Keer de vorm dan om op een rooster, laat de cake uit de vorm glijden en afkoelen.
  5. Rooster voor de garnering de kokos in een droge koekenpan op een matig vuur al roerende lichtbruin. Laat het afkoelen op een bord.
  6. Meng de verse roomkaas met een pollepel of mixer met de suiker en de vanillesuiker tot een smeuïge crème.
  7. Bestrijk de cake met de crème en bestrooi met de kokos en/of garneersnoepjes. Snijd de bananentaart in 8-10 punten.

Smakelijk!

Tip: U kunt de cake ook in een rechthoekige vorm (28 cm) bakken, geef de crème er dan apart bij.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor bananentaart

  • Energie (kcal)292 kcal
  • Energie (kJ)1222 kJ
  • Proteïnes4,4 g
  • Koolhydraten met vezels29,2 g
  • Koolhydraten zonder vezels28,4 g
  • Suikers19 g
  • Vezels0,8 g
  • Vetten:18,2 g
  • - Verzadigde vetten5,9 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:74 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten2,1 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,3 g
  • Transvetten0,2 g
  • Cholesterol61 mg
  • Sodium377 mg
  • Zout0,94 g
  • Vitamine A (mg)96 IU
  • Vitamine C (mg)0,6 mg
  • Calcium151 mg
  • Ijzer0,81 mg
  • Kalium110 mg