Home > Recepten > Bananenijs

voor 4 personen Ingrediënten

  • 300 g gepelde bananen, in plakjes
  • 150 g Blue Band Finesse voor Verrijken
  • 4 el honing
  • Extra nodig: staafmixer/blender, ijsbolletjeslepel

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor bananenijs

  1. Leg de plakjes banaan op een platte schaal of dienblad en laat ze minstens 2 uur in de diepvries bevriezen.
  2. Doe de bevroren banaan en met de Blue Band Finesse voor Verrijken en de honing in een hoge mengkom en pureer ze met een staafmixer, of gebruik een blender.
  3. Serveer het bananenijs direct.
  4. Tip Leg eerst een vel bakpapier op het dienblad, zo kleeft het fruit niet vast.
  5. Serveertips Schep de bollen op een lepel en serveer met gehakte pure chocolade. Schep voor bananenijs met chocolade vlak voor het serveren 50 g gehakte pure chocolade door het bananenijs.

Smakelijk!

Tip: Schep de bollen op een lepel en serveer met gehakte pure chocolade. Schep voor bananenijs met chocolade vlak voor het serveren 50 g gehakte pure chocolade door het bananenijs.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor bananenijs

  • Energie (kcal)173 kcal
  • Energie (kJ)725 kJ
  • Proteïnes1,7 g
  • Koolhydraten met vezels30,3 g
  • Koolhydraten zonder vezels29,3 g
  • Suikers26,4 g
  • Vezels1 g
  • Vetten:5,8 g
  • - Verzadigde vetten3,2 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:17,4 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten0 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0 g
  • Transvetten0 g
  • Cholesterol1 mg
  • Sodium18 mg
  • Zout0,05 g
  • Vitamine A (mg)0 IU
  • Vitamine C (mg)3,9 mg
  • Calcium4 mg
  • Ijzer0,23 mg
  • Kalium191 mg