Home > Recepten > Bananencake met maanzaad

voor 12 personen Ingrediënten

  • 350 g tarwebloem
  • 4 eieren
  • 200 g Blue Band Vloeibaar Roombotersmaak
  • 170 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 tl bakpoeder
  • 125 ml zure room
  • 1 banaan
  • 1,5 el maanzaad
  • 100 g poedersuiker
  • springvorm ø 24 cm met ingevette rand bakpapier mixer met gardes

Bereidingswijze (voor 12 porties)

voor bananencake met maanzaad

  1. Verwarm de oven voor tot 170 °C. Bestuif de rand met 2 theelepels bloem en schud het overtollige bloem eruit. Bekleed de bodem van de vorm met bakpapier.
  2. Splits de eieren. Klop de eiwitten in een vetvrije kom met de handmixer stijf en dof glanzend.
  3. Klop de Blue Band Vloeibaar Roombotersmaak met de suiker en de vanillesuiker tot een lichtgeel en romig mengsel. Voeg een voor een de dooiers toe en klop telkens goed door het margarinemengsel.
  4. Spatel 340 g gezeefde bloem met het bakpoeder, een mespunt zout en de zure room met het geklopte eiwit door het dooiermengsel. Schep op het laatst de in plakjes gesneden banaan en 1 eetlepel maanzaad erdoor en doe het beslag over in de vorm.
  5. Bak de cake in ca. 50 minuten lichtbruin en gaar.
  6. De cake is gaar als een ingestoken satéstokje er droog uit komt. Laat de cake op een taartrooster afkoelen.
  7. Roer de gezeefde poedersuiker met 2-3 theelepels koud water tot een dik glazuur. Voeg zonodig nog een beetje water toe. Schenk het over de afgekoelde cake en bestrooi met maanzaad.

Smakelijk!

Tip: Serveer deze lekkere bij de koffie of thee.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor bananencake met maanzaad

  • Energie (kcal)376 kcal
  • Energie (kJ)1579 kJ
  • Proteïnes6,8 g
  • Koolhydraten met vezels47,9 g
  • Koolhydraten zonder vezels46,1 g
  • Suikers25 g
  • Vezels1,7 g
  • Vetten:18,5 g
  • - Verzadigde vetten3,2 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:101,7 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten1,4 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,8 g
  • Transvetten0,2 g
  • Cholesterol79 mg
  • Sodium193 mg
  • Zout0,48 g
  • Vitamine A (mg)133 IU
  • Vitamine C (mg)0,6 mg
  • Calcium117 mg
  • Ijzer0,91 mg
  • Kalium124 mg