Home > Recepten > Bananen chocoladecake

voor 14 personen Ingrediënten

  • 100 g Blue Band Cake & Koekjes (op kamertemperatuur) en wat extra om in te vetten
  • 170 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 eieren
  • 125 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 el cacaopoeder
  • 2 bananen
  • 50 ml slagroom
  • 2 el poedersuiker
  • 75 g pure chocolade, fijngehakt
  • Extra nodig: mixer met gardes, cakevorm van ca. 25 x 8 cm)

Bereidingswijze (voor 14 porties)

voor bananen chocoladecake

  1. Verwarm de conventionele oven voor tot 180 ˚C.
  2. Klop de margarine met de mixer samen met de suiker en vanillesuiker romig. Voeg de eieren een voor een toe en klop het geheel luchtig.
  3. Voeg het bakmeel, de bakpoeder en de cacaopoeder toe en spatel het goed door het eimengsel. Prak de bananen en spatel ook deze door het cakebeslag.
  4. Vet een cakevorm in en schep het beslag in de vorm. Bak de cake in de voorverwarmde oven in ca. 40 min. goudbruin. Keer de cake op een taartrooster en laat hem afkoelen.
  5. Verwarm voor de chocotopping de room samen met de poedersuiker, los hierin de chocolade op en verdeel deze gelijkmatig over de afgekoelde cake.

Smakelijk!

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor bananen chocoladecake

  • Energie (kcal)214 kcal
  • Energie (kJ)894 kJ
  • Proteïnes3,4 g
  • Koolhydraten met vezels27 g
  • Koolhydraten zonder vezels25,5 g
  • Suikers17,7 g
  • Vezels1,5 g
  • Vetten:10,8 g
  • - Verzadigde vetten5 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:44,6 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten1,6 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,3 g
  • Transvetten0 g
  • Cholesterol51 mg
  • Sodium141 mg
  • Zout0,35 g
  • Vitamine A (mg)55 IU
  • Vitamine C (mg)0,9 mg
  • Calcium41 mg
  • Ijzer1,06 mg
  • Kalium190 mg