Home > Recepten > Banaan-chocolade cupcakes

voor 12 personen Ingrediënten

  • 250 g zachte Blue Band Cake & Koekjes
  • 150 g licht bruine basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 rijpe bananen
  • 2 el melk
  • 60 g pure chocoladedruppels (of gehakte chocolade)
  • 150 g zelfrijzend bakmeel
  • 100 g poedersuiker
  • 2 el chocolade hagelslag
  • 24 gedroogde bananenchips of plakjes verse banaan
  • Extra nodig: staafmixer, handmixer, 12 papieren cakevormpjes, muffinbakvorm, spuitzak met glad spuitmondje

Bereidingswijze (voor 12 porties)

voor banaan-chocolade cupcakes

  1. Verwarm de oven voor tot 180 °C. Zet de papieren cakevormpjes in muffinbakvorm.
  2. Klop met de mixer 150 g van de zachte Blue Band Cake & Koekjes met de suiker en de vanillesuiker lichtgeel en romig. Snijd de bananen in plakjes, voeg ze met de melk toe en mix tot een romig mengsel. Spatel als laatste de chocoladedruppels en het gezeefde zelfrijzend bakmeel erdoor.
  3. Vul elk cakevormpje voor 2/3 met beslag en bak ze in de voorverwarmde oven in ca. 20 minuten goudbruin en gaar. Laat ze op een taartrooster afkoelen.
  4. Klop intussen de rest van de Blue Band Cake & Koekjes met de poedersuiker tot een luchtige, romige crème en doe hem over in de spuitzak met glad spuitmondje. Laat de crème tijdens het afkoelen van de cakejes in de koelkast opstijven. Spuit op elk cakeje kleine toefjes crème en garneer met de hagelslag en de bananenchips.

Smakelijk!

Tip: Deze Banaan-chocolade cupcakes zijn lekker als gebakje tijdens een feestje of voor bij de thee of koffie.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor banaan-chocolade cupcakes

  • Energie (kcal)359 kcal
  • Energie (kJ)1498 kJ
  • Proteïnes2 g
  • Koolhydraten met vezels42 g
  • Koolhydraten zonder vezels40,6 g
  • Suikers29,8 g
  • Vezels1,4 g
  • Vetten:20,7 g
  • - Verzadigde vetten9,7 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:125,4 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten0,7 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,2 g
  • Transvetten0,1 g
  • Cholesterol1 mg
  • Sodium201 mg
  • Zout0,5 g
  • Vitamine A (mg)12 IU
  • Vitamine C (mg)1,4 mg
  • Calcium9 mg
  • Ijzer0,78 mg
  • Kalium136 mg