Home > Recepten > Aubergines uit de oven met tomaat en mozzarella

voor 4 personen Ingrediënten

  • 4 tomaten
  • 250 g mozzarella
  • 2 takjes basilicum
  • 2 grote aubergines
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 2 el Blue Band Vloeibaar
  • 1 el olijfolie (om te besprenkelen)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor aubergines uit de oven met tomaat en mozzarella

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de tomaten en mozzarella in plakken. Neem de basilicumblaadjes van de takjes. Was de aubergines, snijd de steelaanzet weg, halveer ze in de lengte en lepel ze leeg tot er een bootje ontstaat met een schil van zo’n ½ cm dik.
  2. Bestrooi de helften met zout en leg ze omgekeerd in een vergiet, zodat het overtollige vocht eruit kan lekken. Hak het vruchtvlees grof. Pel en snipper de ui en knoflook.
  3. Verhit de Blue Band Vloeibaar en bak hierin het gehakte vruchtvlees aan. Voeg ui en knoflook toe en fruit dit 15 minuten. Breng het mengsel op smaak met peper.
  4. Spoel de auberginehelften onder stromend water af en dep ze droog. Leg ze op een bakplaat en vul ze met het aubergine-uimengsel. Druk dit licht aan. Leg er afwisselend en dakpansgewijs de plakken tomaat en mozzarella op. Steek er hier en daar een blaadje basilicum tussen.
  5. Besprenkel de gevulde aubergines met olijfolie en maal er wat versgemalen peper over. Zet ze 35 à 40 minuten in de oven. Serveer de gevulde aubergines op 4 borden.

Smakelijk!

Tip: Deze aubergines uit de oven met tomaat en mozzarella zijn erg lekker met een groene salade en romige tagliatelle: Maak een dressing van olijfolie en witte balsamicoazijn en meng deze met de sla. Kook de pasta beetgaar en breng op smaak met de Blue Band Finesse voor Verrijken en wat tapenade.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor aubergines uit de oven met tomaat en mozzarella

  • Energie (kcal)340 kcal
  • Energie (kJ)1413 kJ
  • Proteïnes16,5 g
  • Koolhydraten met vezels24,5 g
  • Koolhydraten zonder vezels16,7 g
  • Suikers16,3 g
  • Vezels7,8 g
  • Vetten:21,3 g
  • - Verzadigde vetten8,8 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:11,5 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten4,9 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten1 g
  • Transvetten0,4 g
  • Cholesterol31 mg
  • Sodium178 mg
  • Zout0,44 g
  • Vitamine A (mg)60 IU
  • Vitamine C (mg)47 mg
  • Calcium305 mg
  • Ijzer2,07 mg
  • Kalium989 mg