Home > Recepten > Aspergesoep

voor 4 personen Ingrediënten

  • 500 g witte asperges
  • 1 ui
  • 1 eetlepel Blue Band Iedere Dag
  • 2 kruimige aardappels (ca. 200 g)
  • 1 theelepel vanillesuiker
  • 250 ml Blue Band Finesse voor Koken
  • 500 ml groentebouillon *
  • 1 mespunt versgeraspte nootmuskaat
  • Extra nodig: staafmixer

Variaties: Zachte kruiden als kervel of dragon passen goed bij deze fluwelige aspergesoep.

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor aspergesoep

  1. Schil de asperges vrij dik, vanaf het kopje naar beneden. Snijd de houtachtige onderkanten eraf. Snijd ook de kopjes eraf en houd ze in een vochtige theedoek apart. Snijd de stengels in stukken van 3-4 cm.
  2. Pel en snipper de ui. Verhit 2 theelepels Blue Band Iedere Dag in een (soep)pan. Fruit hierin de ui met de aspergestukken 3 minuten op matig vuur. Schil intussen de aardappels, was beide en snijd ze in blokjes.
  3. Strooi de vanillesuiker over het ui-aspergemengsel. Schenk de Blue Band Finesse voor Koken en de bouillon erbij. Roer de aardappelblokjes erdoor. Breng aan de kook, leg dan een deksel schuin op de pan en draai het vuur lager. Laat de soep nog 30 minuten zachtjes doorkoken. Roer af en toe in de pan. Pureer de soep van het vuur met een staafmixer. Breng op smaak met wat nootmuskaat en peper.
  4. Verhit 1 theelepel Blue Band Iedere Dag in een pan. Bak de aspergekopjes op matig vuur in 4-5 minuten gaar. Schep de (opnieuw opgewarmde) aspergesoep in 4 diepe borden of kommen. Verdeel er de aspergekopjes over.

Smakelijk!

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor aspergesoep

  • Energie (kcal)228 kcal
  • Energie (kJ)949 kJ
  • Proteïnes4,5 g
  • Koolhydraten met vezels25 g
  • Koolhydraten zonder vezels21,4 g
  • Suikers6,7 g
  • Vezels3,6 g
  • Vetten:12,9 g
  • - Verzadigde vetten3,5 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:22,3 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten0 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,1 g
  • Transvetten0,1 g
  • Cholesterol1 mg
  • Sodium348 mg
  • Zout0,87 g
  • Vitamine A (mg)531 IU
  • Vitamine C (mg)10,5 mg
  • Calcium29 mg
  • Ijzer1,81 mg
  • Kalium478 mg