Home > Recepten > Asperges met beenham en boterjus

voor 4 personen Ingrediënten

  • 1,5 kg asperges
  • 4 eieren
  • 200 g gesneden beenham
  • 1,25 dl Blue Band Vloeibaar
  • 1 snufje nootmuskaat
  • 1 el fijngeknipte bieslook

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor asperges met beenham en boterjus

  1. Snijd de houtachtige uiteinden van de asperges. Schil ze met een aspergeschiller van boven naar beneden.
  2. Leg de asperges met de kopjes naar boven en de schillen en uiteinden in een aspergepan. Voeg zout en zoveel water toe dat de asperges tot net over de helft in het water staan. Kook de asperges in 10-25 minuten (afhankelijk van de dikte) gaar.
  3. Kook de eieren in ca. 10 minuten hard. Pel de eieren en snijd ze in kleine stukjes. Leg de beenham aan een kant van een schaal.
  4. Laat de asperges uilekken. Zeef het kookvocht.
  5. Verwarm de Blue Band Vloeibaar en klop er met een garde 3 eetlepels kookvocht door. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Leg de uitgelekte asperges naast de ham. Bestrooi ze met een snufje nootmuskaat. Schep 2 eetlepels verwarmde vloeibare margarine over de asperges en de ham. Verdeel de fijngehakte eieren en bieslook erover. Serveer de rest van de verwarmde vloeibare margarine er apart bij.

Smakelijk!

Tip: Asperges met beenham en boterjus smaakt lekker met gekookte krieltjes.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor asperges met beenham en boterjus

  • Energie (kcal)474 kcal
  • Energie (kJ)1971 kJ
  • Proteïnes20,3 g
  • Koolhydraten met vezels8,7 g
  • Koolhydraten zonder vezels4,5 g
  • Suikers3,9 g
  • Vezels4,2 g
  • Vetten:40,8 g
  • - Verzadigde vetten7,6 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:31,2 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten6,5 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten1,6 g
  • Transvetten0,2 g
  • Cholesterol252 mg
  • Sodium295 mg
  • Zout0,74 g
  • Vitamine A (mg)1756 IU
  • Vitamine C (mg)11,8 mg
  • Calcium81 mg
  • Ijzer5,85 mg
  • Kalium642 mg