Home > Recepten > Arretjescake

voor 18 personen Ingrediënten

  • 250 g Maria biscuitjes
  • 125 g walnoten
  • 6 el melk
  • 125 g Blue Band Cake & Koekjes
  • 50 g suiker
  • 2 el cacaopoeder
  • extra nodig: verhoudfolie

Variaties: Vervang de Maria biscuitjes in de Arretjescake eens door chocoladebiscuitjes, speculaasjes of bastognekoeken.

Bereidingswijze (voor 18 porties)

voor arretjescake

  1. Hak de biscuitjes samen met de walnoten grof.
  2. Verwarm in een pannetje de melk samen met de Blue Band Cake & Koekjes, de suiker en de cacaopoeder al roerend tot de margarine gesmolten is.
  3. Meng het margarinemengsel met het biscuit-walnootmengsel. Verdeel het mengsel daarna in drieën. Kneed ieder deel tot een rol en wikkel er vershoudfolie omheen, leg de arretjescake vervolgens ca. 2 uur in de koelkast. Snijd de arretjescake vervolgens in plakken. Eet smakelijk!

Smakelijk!

Tip: Arretjescake wordt traditioneel met droge biscuitjes gemaakt maar ook met andere koekjes smaakt deze oud-Hollands cake ook erg lekker.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor arretjescake

  • Energie (kcal)155 kcal
  • Energie (kJ)646 kJ
  • Proteïnes1,9 g
  • Koolhydraten met vezels14,4 g
  • Koolhydraten zonder vezels13,2 g
  • Suikers6 g
  • Vezels1,1 g
  • Vetten:10,3 g
  • - Verzadigde vetten3,8 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:43,5 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten0,6 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten1,4 g
  • Transvetten0 g
  • Cholesterol1 mg
  • Sodium106 mg
  • Zout0,27 g
  • Vitamine A (mg)8 IU
  • Vitamine C (mg)0 mg
  • Calcium12 mg
  • Ijzer0,36 mg
  • Kalium90 mg