Home > Recepten > Appeltaart 'lekker anders'

voor 6 personen Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 300 g rietsuiker
  • 125 g Blue Band Cake & Koekjes en wat extra om in te vetten
  • 200 g zelfrijzend bakmeel en wat extra om te bestuiven
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1 dl melk
  • 100 g amandelmeel
  • 6 el appelmoes
  • 1 el poedersuiker
  • extra nodig: springvorm ø 22 cm, mixer met gardes

Variaties: Amandelmeel is te koop bij Turkse en Marokkaanse winkels. Je kunt het ook zelf maken. Rooster blanke amandelen in een koekenpan lichtbruin en maal de afgekoelde amandelen in een keukenmachine zo fijn mogelijk.

Bereidingswijze (voor 6 porties)

voor appeltaart 'lekker anders'

  1. Verwarm de oven voor tot 160 °C.
  2. Vet de vorm in en bestuif met een beetje bakmeel. Splits de eieren. Klop de suiker door de Blue Band vloeibaar. Klop de dooiers, het bakmeel, het kaneelpoeder en de melk erdoor en voeg het amandelmeel toe.
  3. Klop de eiwitten in een vetvrije kom met een mixer met vetvrije gardes stijf. Spatel het eiwit door het beslag.
  4. Schep het beslag in de vorm en verdeel de appelmoes erover. Bak de taart in de voorverwarmde oven in 110 minuten lichtbruin en gaar.
  5. Laat hem afkoelen en bestuif met poedersuiker. Serveer de appeltaart 'lekker anders'.

Smakelijk!

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor appeltaart 'lekker anders'

  • Energie (kcal)597 kcal
  • Energie (kJ)2496 kJ
  • Proteïnes10,5 g
  • Koolhydraten met vezels92,4 g
  • Koolhydraten zonder vezels91,2 g
  • Suikers54,9 g
  • Vezels1,2 g
  • Vetten:20,9 g
  • - Verzadigde vetten8,2 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:126,7 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten1,6 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,6 g
  • Transvetten0,1 g
  • Cholesterol145 mg
  • Sodium445 mg
  • Zout1,11 g
  • Vitamine A (mg)0 IU
  • Vitamine C (mg)1,2 mg
  • Calcium57 mg
  • Ijzer1,53 mg
  • Kalium187 mg