Home > Recepten > Appeltaart cupcakes

voor 0 personen Ingrediënten

  • 30 g rozijnen
  • 2 appels
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 20 g gesmolten boter
  • 150 g witte basterdsuiker
  • 150 g Blue Band Cake & Koekjes
  • 3 eieren
  • 150 g zelfrijzend bakmeel
  • 3 el abrikozenjam
  • Extra nodig: mixer met gardes 10 papieren bakvormpjes

Variaties: Maak echte feestcupcakes van deze appeltaart cupcakes en garneer ze met een grote toef slagroom.

Bereidingswijze (voor 0 porties)

voor appeltaart cupcakes

  1. Verwarm de oven voor tot 180 ˚C. Wel voor de vulling de rozijnen in warm water en snijd de appel in blokjes. Meng de appel, de gewelde rozijnen, het kaneelpoeder en de boter door elkaar.
  2. Klop met de mixer de suiker met de Blue Band Cake & Koekjes lichtgeel en romig en voeg vervolgens de eieren toe. Klop het geheel tot een luchtig mengsel en spatel het zelfrijzend bakmeel erdoor.
  3. Vul de (papieren) bakvormpjes tot ongeveer de helft en verdeel de vulling over de cupcakes, verdeel dan het overgebleven beslag over de vulling. Bak de cupcakes in ca. 20 minuten in de voorverwarmde oven goudbruin en gaar.
  4. Verwarm de abrikozen jam in een pannetje en strijk de jam met een kwastje over de cupcakes, laat de cupcakes afkoelen.

Smakelijk!

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor appeltaart cupcakes

  • Energie (kcal)2942 kcal
  • Energie (kJ)12309 kJ
  • Proteïnes39,3 g
  • Koolhydraten met vezels361,3 g
  • Koolhydraten zonder vezels348,5 g
  • Suikers226,8 g
  • Vezels12,7 g
  • Vetten:153,7 g
  • - Verzadigde vetten64,6 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:910,6 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten11,2 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten3 g
  • Transvetten1,3 g
  • Cholesterol692 mg
  • Sodium2032 mg
  • Zout5,09 g
  • Vitamine A (mg)769 IU
  • Vitamine C (mg)19,8 mg
  • Calcium182 mg
  • Ijzer6,89 mg
  • Kalium1108 mg