Home > Recepten > Appelpannenkoekjes

voor 4 personen Ingrediënten

  • 150 g tarwebloem of volkorenbloem
  • 250 ml halfvolle melk
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 2 eieren
  • 2 appels
  • 2 eetlepels Blue Band Iedere Dag

Variaties: Deze appelpannenkoekjes smaken ook heerlijk met stroop of bruine basterdsuiker. Of serveer ze met een bolletje vanilleroomijs.

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor appelpannenkoekjes

  1. Zeef de bloem met een snufje zout en de kaneel boven een kom, maak een kuiltje in het midden en breek de eieren erboven. Schenk beetje bij beetje de melk erbij en roer met en garde tot een glad beslag zonder klontjes.
  2. Schil de appel en haal met een appelboor het klokhuis eruit. Snijd de appel vervolgens in plakjes van ongeveer 1 cm dik.
  3. Verhit wat Blue Band Iedere Dag! in een koekenpan met antiaanbaklaag. Dip een plakje appel in het beslag en bak deze vervolgens in de pan. Je kunt er 3-4 tegelijk bakken.
  4. Bak de appelpannenkoekjes een paar minuten per kant, zodat ze mooi goudbruin worden. Lekker met wat poedersuiker!

Smakelijk!

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor appelpannenkoekjes

  • Energie (kcal)292 kcal
  • Energie (kJ)1224 kJ
  • Proteïnes9,7 g
  • Koolhydraten met vezels42,5 g
  • Koolhydraten zonder vezels36,3 g
  • Suikers12,2 g
  • Vezels6,2 g
  • Vetten:10,7 g
  • - Verzadigde vetten2,2 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:46,4 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten1,4 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,6 g
  • Transvetten0 g
  • Cholesterol111 mg
  • Sodium115 mg
  • Zout0,28 g
  • Vitamine A (mg)104 IU
  • Vitamine C (mg)4,6 mg
  • Calcium115 mg
  • Ijzer2,43 mg
  • Kalium326 mg