Home > Recepten > Appelkruimeltaart als vlinder

voor 0 personen Ingrediënten

  • 250  g suiker
  • 1  zakje vanillesuiker
  • 400  g bloem
  • 250  g Blue Band Cake & Koekjes
  • 20  g havermout
  • 800  g appels
  • 125  ml Blue Band Finesse voor opkloppen
  • extra nodig: springvorm ø 26 cm, bakpapier

Variaties: Serveer deze appelkruimeltaart (vlinder) eens als toetje met een bolletjes vanille ijs.

Bereidingswijze (voor 0 porties)

voor appelkruimeltaart als vlinder

  1. Verwarm de oven voor tot 200 °C (180 °C heteluchtoven). Bekleed de springvorm met bakpapier.
  2. Meng de suiker met de vanillesuiker, een mespunt zout en de bloem. Smelt de Blue Band Cake & Koekjes in een ruime pan en voeg het bloemmengsel toe. Roer het met een vork goed door.
  3. Verdeel 2/3 van de crumble over de bodem van de springvorm en druk het met de hand licht aan. Strooi vervolgens de havermout erover. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in partjes. Verdeel de appelpartjes dakpansgewijs over de havermout.
  4. Verdeel de resterende crumble over de appelpartjes en bak de appelkruimeltaart in ca. 35 min. in de voorverwarmde oven goudbruin.
  5. Laat de taart op een taartrooster afkoelen en snijd hem in tweeën. Leg de twee ronde kanten tegen elkaar aan. Klop de Blue Band Finesse voor Opkloppen stijf en garneer de taart met Blue Band Finesse voor Opkloppen.

Smakelijk!

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor appelkruimeltaart als vlinder

  • Energie (kcal)2767 kcal
  • Energie (kJ)11630 kJ
  • Proteïnes45,2 g
  • Koolhydraten met vezels663,6 g
  • Koolhydraten zonder vezels600,2 g
  • Suikers341,3 g
  • Vezels63,4 g
  • Vetten:10,6 g
  • - Verzadigde vetten1,6 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:5,3 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten1,3 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten4,1 g
  • Transvetten0 g
  • Cholesterol0 mg
  • Sodium30 mg
  • Zout0,08 g
  • Vitamine A (mg)389 IU
  • Vitamine C (mg)33,1 mg
  • Calcium177 mg
  • Ijzer17,94 mg
  • Kalium1861 mg