Home > Recepten > Appelcrumble

voor 6 personen Ingrediënten

  • 1 kg appels (6 stuks)
  • 0,5 citroen
  • 150 g suiker
  • 5 g kaneelpoeder (ca. 1 tl)
  • 175 g bloem
  • 100 g Blue Band Vloeibaar
  • lage ovenschaal van ca. 1 l inhoud

Variaties: De appels kunt u combineren met peren (half/half); u kunt ook grof gehakte walnoten of pecannoten toevoegen.

Bereidingswijze (voor 6 porties)

voor appelcrumble

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C (elektrische oven). Vet de ovenschaal in.
  2. Schil de appels, verwijder de klokhuizen, snijd de appels in stukjes en doe ze in een pan. Pers de citroen uit en roer het sap en 50 g suiker door de appels.
  3. Kook de appels 5 minuten op een hoog vuur, schep geregeld om. Voeg de kaneel toe. Laat een beetje afkoelen terwijl je het kruimeldeeg maakt.
  4. Meng hiervoor in een grote kom met een vork de bloem met de suiker, een snufje zout en de Blue Band Vloeibaar tot een kruimeldeeg.
  5. Schep het appelmengsel in een ovenvaste schaal. Verdeel het kruimeldeeg erover.
  6. Bak de appelcrumble in de voorverwarmde oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar.

Smakelijk!

Tip: Als u de appel ‘crumble’ van te voren wilt voorbereiden kunt u het kruimeldeeg in een plastic bakje of –zakje in de koelkast bewaren.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor appelcrumble

  • Energie (kcal)399 kcal
  • Energie (kJ)1664 kJ
  • Proteïnes3,3 g
  • Koolhydraten met vezels68,1 g
  • Koolhydraten zonder vezels60,9 g
  • Suikers41,3 g
  • Vezels7,2 g
  • Vetten:14,5 g
  • - Verzadigde vetten1,5 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:99,1 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten0,1 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,3 g
  • Transvetten0,1 g
  • Cholesterol1 mg
  • Sodium102 mg
  • Zout0,25 g
  • Vitamine A (mg)214 IU
  • Vitamine C (mg)10,7 mg
  • Calcium29 mg
  • Ijzer1,69 mg
  • Kalium255 mg