Home > Recepten > Appelbeignet op een stokje

voor 12 personen Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 200 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 75 g fijne tafelsuiker
  • 200 ml karnemelk
  • 200 g ricotta
  • 1 eetlepel Blue Band Iedere Dag
  • 1 eetlepel vers geraspte citroenschil
  • 3 grote appels
  • extra nodig: mixer met gardes, ronde uitsteekvorm, bamboe pistoolstokjes, frituurpan met frituurolie

Variaties: In plaats van een appelbeignet op een stokje kun je ook ananasbeignets op een stokje maken. Vervang de appelplakken dan door ananasschijven.

Bereidingswijze (voor 12 porties)

voor appelbeignet op een stokje

  1. Splits de eieren en houd de dooiers en eiwitten apart. Zeef het zelfrijzend bakmeel boven een kom, maak een kuiltje in het midden en voeg de dooiers toe. Voeg ook het bakpoeder en de suiker toe en schenk beetje bij beetje de karnemelk erbij. Roer met een garde tot een glad beslag zonder klontjes.
  2. Klop het eiwit met een handmixer stijf in een kom en spatel dit voorzichtig samen met de ricotta, 1 eetlepel vloeibare margarine en de citroenrasp door het beslag.
  3. Was de appels dep ze droog en snijd de appel in plakken. Verwijder het klokhuis met een klein rond uitsteekvormpje. Steek de appelplakken op een stokje.
  4. Verhit 1 eetlepel Blue Band Iedere Dag in een koekenpan met antiaanbaklaag. Haal de appelplakken door het beslag en bak de appelbeignets direct aan beide kanten goudbruin.

Smakelijk!

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor appelbeignet op een stokje

  • Energie (kcal)165 kcal
  • Energie (kJ)696 kJ
  • Proteïnes5,4 g
  • Koolhydraten met vezels27 g
  • Koolhydraten zonder vezels25,4 g
  • Suikers12,4 g
  • Vezels1,6 g
  • Vetten:4,4 g
  • - Verzadigde vetten1,8 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:8,7 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten1 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,2 g
  • Transvetten0 g
  • Cholesterol45 mg
  • Sodium228 mg
  • Zout0,57 g
  • Vitamine A (mg)112 IU
  • Vitamine C (mg)3,1 mg
  • Calcium147 mg
  • Ijzer0,59 mg
  • Kalium134 mg