Home > Recepten > Appel en hazelnootmuffins

voor 0 personen Ingrediënten

  • 400 g appels
  • 175 g Blue Band Cake & Koekjes (op kamertemepratuur)
  • 175 g suiker
  • 1 ei
  • 325 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 15 g cacaopoeder
  • 100 ml melk
  • 25 g hazelnoten
  • extra nodig: bakpapier, muffinbakvorm

Variaties: Serveer deze appel en hazelnootmuffins eens met een lepel losgeroerde crème fraîche.

Bereidingswijze (voor 0 porties)

voor appel en hazelnootmuffins

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C (180 °C heteluchtoven). Knip vierkantjes uit het bakpapier en vouw deze in de muffinvorm.
  2. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd elke appel in 12 partjes. Houd 12 partjes apart en snijd de rest in kleine blokjes.
  3. Mix met een handmixer 100 g Blue Band Cake & Koekjes met 100 g suiker romig. Voeg het ei voorzichtig toe.
  4. Spatel vervolgens voorzichtig 200 g bloem, de bakpoeder, de cacaopoeder, een mespunt zout en de melk door het romige margarinemengsel. Roer als laatste de appelblokjes erdoor.
  5. Meng voor de crumble in een kom; 75 g suiker, een mespuntje zout, 125 g bloem en de gehakte hazelnoten. Smelt 75 g Blue Band Cake & Koekjes in een pan. Voeg het notenmengsel toe en roer het goed door met een vork.
  6. Doe het deeg in de muffinvormpjes en verdeel de crumble erover. Steek in iedere muffin een appelpartje. Bak de muffin vervolgens ca. 20 min. in de voorverwarmde oven. Laat iets afkoelen en geniet!

Smakelijk!

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor appel en hazelnootmuffins

  • Energie (kcal)3542 kcal
  • Energie (kJ)14758 kJ
  • Proteïnes50,4 g
  • Koolhydraten met vezels479,4 g
  • Koolhydraten zonder vezels427,9 g
  • Suikers225,2 g
  • Vezels51,5 g
  • Vetten:172,8 g
  • - Verzadigde vetten63,8 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:1068,7 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten17,7 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten5,2 g
  • Transvetten0,8 g
  • Cholesterol226 mg
  • Sodium1571 mg
  • Zout3,93 g
  • Vitamine A (mg)194 IU
  • Vitamine C (mg)19,1 mg
  • Calcium683 mg
  • Ijzer18,2 mg
  • Kalium2193 mg