Home > Recepten > Andijviestamppot met mosterd

voor 4 personen Ingrediënten

  • 250 g spek in reepjes
  • 1 rookworst
  • 1,25 kg aardappelen
  • 1 el Blue Band Vloeibaar
  • 1 dl melk
  • 1 el mosterd
  • 400 g andijvie (fijngesnede)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor andijviestamppot met mosterd

  1. Bak de spekreepjes in een koekenpan bruin en krokant. Verhit de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Schil en kook de aardappelen gaar. Giet ze af en stamp ze fijn met de vloeibare margarine, de melk en de mosterd. Schep er de spekreepjes en de rauwe andijviereepjes door en breng de stamppot eventueel op smaak met zout en peper naar smaak.
  3. Serveer de andijviestamppot met de rookworst.

Smakelijk!

Tip: Deze andijviestamppot met mosterd is extra lekker met een karbonade.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor andijviestamppot met mosterd

  • Energie (kcal)790 kcal
  • Energie (kJ)3303 kJ
  • Proteïnes41,3 g
  • Koolhydraten met vezels55,6 g
  • Koolhydraten zonder vezels48 g
  • Suikers4 g
  • Vezels7,6 g
  • Vetten:45,3 g
  • - Verzadigde vetten15,1 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:28 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten18,8 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten6,4 g
  • Transvetten0,1 g
  • Cholesterol114 mg
  • Sodium1833 mg
  • Zout4,58 g
  • Vitamine A (mg)1894 IU
  • Vitamine C (mg)55,2 mg
  • Calcium114 mg
  • Ijzer3,43 mg
  • Kalium1858 mg