Home > Recepten > Andijvie ovenschotel

voor 4 personen Ingrediënten

  • 800 g andijvie (gesneden)
  • 2 el Blue Band Iedere Dag
  • 300 g shoarmavlees (in reepjes)
  • 1 kg kant-en-klare aardappelpuree
  • 100 g geraspte jong belegen kaas

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor andijvie ovenschotel

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de andijvie kort voor en laat de groente daarna goed uitlekken. Verhit de Blue Band Iedere Dagaardappelpuree voor zoals beschreven staat op de verpakking.
  2. Maak laagjes in een ovenschaal: onderin de shoarmareepjes, daarop de andijvie en tot slot de aardappelpuree. Bestrooi de puree met geraspte kaas en bak de ovenschotel 20 minuten in de hete oven.

Smakelijk!

Tip: Deze andijvie ovenschotel is erg lekker met een karbonade of een slavink.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor andijvie ovenschotel

  • Energie (kcal)547 kcal
  • Energie (kJ)2286 kJ
  • Proteïnes29,4 g
  • Koolhydraten met vezels49 g
  • Koolhydraten zonder vezels39,5 g
  • Suikers4,3 g
  • Vezels9,5 g
  • Vetten:26,7 g
  • - Verzadigde vetten7,8 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:17,5 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten8,1 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten3,9 g
  • Transvetten1,8 g
  • Cholesterol50 mg
  • Sodium1388 mg
  • Zout3,47 g
  • Vitamine A (mg)4255 IU
  • Vitamine C (mg)38,9 mg
  • Calcium415 mg
  • Ijzer2,95 mg
  • Kalium1676 mg