Home > Recepten > Amandel tulband

voor 24 personen Ingrediënten

  • 100 g geschaafde amendelen
  • 6 eieren
  • 100 ml Blue Band Vloeibaar Roombotersmaak
  • 200 g witte basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 215 g tarwebloem
  • 200 g aardappelzetmeel
  • 1 zakje bakpoeder
  • 125 ml melk
  • 50 g poedersuiker
  • ingevette tulband inh. ± 2 liter

Bereidingswijze (voor 24 porties)

voor amandel tulband

  1. Verwarm de oven voor tot 180 °C. Bestuif de vorm met 15 g bloem. Schud het overtollige bloem uit de vorm.
  2. Rooster de geschaafde amandelen, al omschuddend, in een droge koekenpan lichtbruin. Schud ze op keukenpapier en laat ze afkoelen. Splits de eieren. Klop de eiwitten in een vetvrije kom stijf en dof glanzend. Klop de dooiers met de basterdsuiker en de vanillesuiker lichtgeel en romig. Zeef 200 g bloem met het zout, het aardappelmeel en het bakpoeder erboven en spatel het met de melk door het dooiermengsel. Houd 1½ eetlepel van het amandelschaafsel achter voor de garnering en spatel de rest door het beslag.
  3. Bak de cake in de voorverwarmde oven in ca. 50 minuten goudbruin en gaar. Controleer dit door er een satéstokje in te steken deze moet er schoon uitkomen. Neem de tulband uit de oven, laat hem iets afkoelen en keer hem op een rooster. Laat de tulband helemaal afkoelen. Roer ondertussen de poedersuiker met 1-2 theelepels koud water los en schenk het over de tulband, strooi het achtergehouden amandelschaafsel erover.

Smakelijk!

Tip: Deze Amandel tulband doet het erg goed op een verjaardag.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor amandel tulband

  • Energie (kcal)178 kcal
  • Energie (kJ)750 kJ
  • Proteïnes4 g
  • Koolhydraten met vezels25,6 g
  • Koolhydraten zonder vezels24,7 g
  • Suikers11,6 g
  • Vezels0,9 g
  • Vetten:7 g
  • - Verzadigde vetten1 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:27,4 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten1,9 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,7 g
  • Transvetten0 g
  • Cholesterol54 mg
  • Sodium95 mg
  • Zout0,24 g
  • Vitamine A (mg)33 IU
  • Vitamine C (mg)0,1 mg
  • Calcium71 mg
  • Ijzer0,63 mg
  • Kalium73 mg