Home > Recepten > Amandel pannenkoeken met banaan

voor 4 personen Ingrediënten

  • 200 g amandelmeel
  • 300 ml ongezoete amandelmelk
  • 30 g rozijnen (geweld in warm water)
  • 1 banaan
  • 2 eieren
  • 3 eetlepels honing
  • 2 eetlepels maizena of allebinder
  • 2 eetlepels Blue Band Iedere Dag

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor amandel pannenkoeken met banaan

  1. Klop de amandelmeel met 1 eetlepel honing, de eieren, de maïzena, de gewelde rozijnen en de amandelmelk in een kom met een garde tot een dik beslag. Snijd de banaan in plakjes.
  2. Verhit 1 eetlepel Blue Band Iedere Dag in een koekenpan en schep wat beslag in de pan. Strijk het beslag een beetje uit en leg hierop een paar plakjes banaan.
  3. Laat de pannenkoek op laag vuur ca. 5 minuten bakken. Draai de pannenkoek voorzichtig om en bak deze kant nog 3 minuten. Bak pannenkoeken tot het beslag is opgebruikt. Stapel de pannenkoeken op elkaar en schenk de rest van de honing hierover.

Smakelijk!

Tip: Serveer de amandel pannenkoeken met banaan ook eens met dadelsiroop.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor amandel pannenkoeken met banaan

  • Energie (kcal)490 kcal
  • Energie (kJ)2048 kJ
  • Proteïnes14,7 g
  • Koolhydraten met vezels38,8 g
  • Koolhydraten zonder vezels32 g
  • Suikers22,4 g
  • Vezels6,8 g
  • Vetten:33,7 g
  • - Verzadigde vetten3,4 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:67,3 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten16,6 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten6,3 g
  • Transvetten0,1 g
  • Cholesterol108 mg
  • Sodium88 mg
  • Zout0,22 g
  • Vitamine A (mg)60 IU
  • Vitamine C (mg)1,8 mg
  • Calcium152 mg
  • Ijzer2,73 mg
  • Kalium528 mg