Home > Recepten > Abrikozen cupcakes met sinaasappel karamelsaus

voor 0 personen Ingrediënten

  • 200 g gedroogde abrikozen
  • 1 grote sinaasappel
  • 250 ml Blue Band Vloeibaar en wat extra om in te vetten
  • 150 g lichte basterdsuiker
  • 300 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 3 eieren
  • 250 g suiker
  • 250 ml slagroom
  • muffinbakvorm, staafmixer

Bereidingswijze (voor 0 porties)

voor abrikozen cupcakes met sinaasappel karamelsaus

  1. Verwarm de oven voor tot 150 °C. Vet de holletjes van de muffinbakvorm in.
  2. Snijd de abrikozen in stukjes. Was de sinaasappel onder warm water. Rasp de oranje schil dun af en pers de vrucht uit. Breng het sap met de abrikozen aan de kook en laat het 5 minuten op een laag vuur zachtjes koken. Neem de pan van het vuur en pureer de abrikozen met het sap met een staafmixer.
  3. Zeef de bloem met het bakpoeder. Klop 125 ml van de Blue Band Vloeibaar met de basterdsuiker met een pollepel goed door elkaar.
  4. Voeg een voor een de eieren toe en klop ze door het Blue Bandmengsel. Klop het abrikozenmengsel en de helft van de rasp erdoor. Spatel de bloem met het bakpoeder en een mespunt zout door het beslag.
  5. Verdeel het beslag over de holletjes van de vorm. Bak de cupcakes in ca. 25 minuten goudgeel en gaar.
  6. Neem de cupcakes uit de vorm en laat ze afkoelen op een taartrooster.
  7. Verwarm intussen de rest van de Blue Band vloeibaar en voeg de suiker toe. Laat de suiker al roerende smelten en karameliseren. Roer beetje bij beetje 175 ml van de slagroom erdoor (pas op voor spatten) en klop met een garde goed door. Roer de rest van de sinaasappelrasp erdoor en laat de saus afkoelen.
  8. Klop de rest van de slagroom stijf. Serveer de cupcakes met een lepel slagroom en sinaasappel-karamelsaus.

Smakelijk!

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor abrikozen cupcakes met sinaasappel karamelsaus

  • Energie (kcal)6160 kcal
  • Energie (kJ)25747 kJ
  • Proteïnes68 g
  • Koolhydraten met vezels793 g
  • Koolhydraten zonder vezels727,5 g
  • Suikers530,8 g
  • Vezels65,5 g
  • Vetten:321,7 g
  • - Verzadigde vetten84,1 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:1523 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten34,5 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten8,1 g
  • Transvetten1,6 g
  • Cholesterol994 mg
  • Sodium2294 mg
  • Zout5,74 g
  • Vitamine A (mg)5675 IU
  • Vitamine C (mg)95,3 mg
  • Calcium903 mg
  • Ijzer27,38 mg
  • Kalium4584 mg