Home > Recepten > Aardbeientaart

voor 12 personen Ingrediënten

  • 40 g tarwebloem
  • 10 g maizenapoeder
  • 40 g Blue Band voor Koken, Bakken en Braden + extra om in te vetten
  • 2 eieren
  • 40 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 600 g aardbeien
  • 94 g aardbeien jelly pudding
  • 150 ml slagroom
  • extra nodig: springvorm ø 24 cm, bakpapier, mixer met gardes

Bereidingswijze (voor 12 porties)

voor aardbeientaart

  1. Verwarm de oven voor tot 160 °C. Bekleed de bodem van de vorm met bakpapier en vet de onderste 3 cm van de rand in.
  2. Zeef de bloem met de maïzena boven en kom en snijd er met 2 messen de Blue Band voor Koken, Bakken en Braden door tot erwtgrootte stukjes. Zet de kom tot gebruik in de koelkast. Splits de eieren. Klop de eiwitten in een schone kom met een mixer met gardes stijf en dof glanzend. Klop in een andere kom de dooiers met de suiker en de vanillesuiker dik, lichtgeel en romig. Schep het dooiermengsel op het eiwit en voeg het bloemmengsel toe.
  3. Spatel alles voorzichtig door elkaar totdat er geen eiwitvlokken meer te zien zijn. Verdeel het mengsel over de bodem van de vorm en bak de taartbodem in 35-40 minuten goudbruin en gaar. Neem de bodem uit de oven en laat hem helemaal afkoelen.
  4. Was intussen de aardbeien, verwijder de kroontjes en laat ze uitlekken en drogen. Snijd een eventuele bolling in de bovenzijde van de taart met een scherp mes weg zodat er een mooie vlakke taartbodem ontstaat. Bereid de jellypudding volgens de aanwijzingen op het pakje. Leg de aardbeien met de puntjes naar boven op de taartbodem en schenk de tot lauwwarm afgekoelde jellypudding op.
  5. Laat de taart in koelkast opstijven. Klop vlak voor het serveren de slagroom stijf. Snijd de aardbeientaart in punten en serveer met de slagroom.

Smakelijk!

Tip: Aardbeientaart is erg lekker bij een High Tea.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor aardbeientaart

  • Energie (kcal)155 kcal
  • Energie (kJ)646 kJ
  • Proteïnes2,8 g
  • Koolhydraten met vezels17,9 g
  • Koolhydraten zonder vezels17,2 g
  • Suikers13,3 g
  • Vezels0,7 g
  • Vetten:8,2 g
  • - Verzadigde vetten4,3 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:21,9 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten1,7 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,3 g
  • Transvetten0 g
  • Cholesterol53 mg
  • Sodium77 mg
  • Zout0,19 g
  • Vitamine A (mg)184 IU
  • Vitamine C (mg)28,3 mg
  • Calcium21 mg
  • Ijzer0,47 mg
  • Kalium115 mg