Home > Recepten > Aardbeientaart met karamel

voor 12 personen Ingrediënten

  • 500 g magere kwark
  • 200 g volkoren biscuits
  • 100 g Blue Band Cake & Koekjes
  • 500 g verse aardbeien
  • 3 gelatineblaadjes
  • 2 eetlepels versgeperst sinaasappelsap
  • 200 g Blue Band Finesse voor Verrijken
  • 250 ml vanillevla
  • 75 g suiker
  • 50 ml Blue Band Finesse voor Koken
  • 75 g zachte toffee (bijv. caramel fudge)
  • 25 g amandelschaafsel
  • Extra nodig: springvorm ø 26 cm, bakpapier, schone theedoek

Variaties: Maak deze aardbeientaart met karamel buiten het aardbeienseizoen met diepvries aardbeien.

Bereidingswijze (voor 12 porties)

voor aardbeientaart met karamel

  1. Doe de kwark in een met een schone theedoek (of kaasdoek) bekleed vergiet en laat de kwark 2 uur in de koelkast uitlekken. Verkruimel intussen de koekjes, smelt de Blue band Cake & Koekjes en roer het door de koekkruimels. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en druk het koekjesmengsel op de bodem uit. Zet de vorm in de koelkast. Was en halveer de aardbeien. Week de gelatine in koud water.
  2. Breng het sinaasappelsap aan de kook en los de uitgeknepen gelatine er in op. Laat het afkoelen. Klop intussen de Blue Band Finesse voor Verrijken met de mixer met gardes luchtig. Roer de vanillevla met de suiker en het gelatinemengsel door de uitgelekte kwark. Spatel de Blue Band Finesse voor Verrijken en de halve aardbeien voorzichtig erdoor. Verdeel het kwarkmengsel over de taartbodem en laat de taart in minimaal 2 uur, in de koelkast opstijven.
  3. Snijd de caramel fudge in stukjes. Verwarm de Blue Band Finesse voor Koken met de caramel fudge al roerende op een laag vuur. en laat de karamel smelten. Schep het amandelschaafsel erdoor en laat het mengsel iets afkoelen. Schenk het over de aardbeientaart en zet de taart nog 1 uur in de koelkast.

Smakelijk!

Tip: Gebruik voor het uitlekken van de kwark een theedoek die niet nagespoeld is met wasverzachter.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor aardbeientaart met karamel

  • Energie (kcal)294 kcal
  • Energie (kJ)1228 kJ
  • Proteïnes7,4 g
  • Koolhydraten met vezels30,9 g
  • Koolhydraten zonder vezels29,7 g
  • Suikers17,8 g
  • Vezels1,1 g
  • Vetten:16,1 g
  • - Verzadigde vetten6,8 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:7,1 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten1,2 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,5 g
  • Transvetten0,2 g
  • Cholesterol10 mg
  • Sodium211 mg
  • Zout0,53 g
  • Vitamine A (mg)1 IU
  • Vitamine C (mg)24,8 mg
  • Calcium88 mg
  • Ijzer0,29 mg
  • Kalium193 mg