Home > Recepten > Aardbeienkwarktaart

voor 12 personen Ingrediënten

  • 1 kant-en-klare taartbodem
  • 750 g aardbeien
  • 500 g magere kwark
  • 3 eetlepels limoensap
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 6 gelatineblaadjes
  • 100 g suiker
  • 250 ml Blue Band Finesse Opkloppen
  • 4 kokindjes (dropjes), 8 chocoladerozijnen of chocoladedruppels
  • 1 chocolade decoratiestift of 25 g gesmolten chocolade
  • 5 toefjes munt of citroenmelisse
  • Extra nodig: springvorm van 26 cm doorsnede, mixer

Bereidingswijze (voor 12 porties)

voor aardbeienkwarktaart

  1. Leg de taartbodem in de springvorm (snijd zo nodig wat bij). Maak de aardbeien schoon. Houd 4-5 grote exemplaren apart voor garnering. Halveer 15 aardbeien, laat de rest heel.
  2. Klop de kwark met het limoensap en de vanillesuiker met een mixer glad. Leg de gelatineblaadjes een voor een in een steelpannetje met 150 ml koud water en laat 10 minuten weken. Voeg de suiker toe en verwarm zachtjes, onder af en toe roeren, tot de suiker en de gelatine zijn opgelost. Laat iets afkoelen en roer het mengsel dan door de kwark.
  3. Klop deBlue Band Finesse Opkloppen stijf. Roer een eerste deel van de room met een garde stevig door het kwarkmengsel, spatel de rest er luchtig in porties door.
  4. Zet de halve aardbeien tegen de springvormrand en vul de rest van de taartbodem op met de hele aardbeien (met de punt naar boven). Schep er het kwarkmengsel op, strijk de bovenkant glad en laat de taart minstens 3 uur opstijven in de koelkast. Snijd de taart met een smal mes rondom los van de rand van de springvorm. Verwijder dan pas de vorm.
  5. Maak als garnering 8 lieveheersbeestjes: halveer de 4 grote aardbeien en leg ze op de taart. Zet er een half kokindje of chocoladerozijn tegenaan als kopje. Teken er met de chocostift of gesmolten chocolade wat stipjes en een middenstreepje op. Verdeel de lieveheersbeestjes en de toefjes munt of citroenmelisse over de taart. Snijd de aardbeienkwartaart met een lang glad mes aan tafel in 12 punten.

Smakelijk!

Tip: Deze aardbeienkwarktaart kun je goed een dag van tevoren maken. Garneer deze feesttaart een uur voor het serveren, dan blijft de garnering mooi.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor aardbeienkwarktaart

  • Energie (kcal)112 kcal
  • Energie (kJ)472 kJ
  • Proteïnes5,7 g
  • Koolhydraten met vezels20,3 g
  • Koolhydraten zonder vezels19,2 g
  • Suikers17,2 g
  • Vezels1,2 g
  • Vetten:0,9 g
  • - Verzadigde vetten0,3 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:0,1 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten0,1 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0 g
  • Transvetten0 g
  • Cholesterol0 mg
  • Sodium23 mg
  • Zout0,06 g
  • Vitamine A (mg)272 IU
  • Vitamine C (mg)38,8 mg
  • Calcium78 mg
  • Ijzer0,62 mg
  • Kalium216 mg