Home > Recepten > Aardbeienijs

voor 4 personen Ingrediënten

  • 300 g aardbeien diepvries
  • 150 g Blue Band Finesse voor Koken Lactosevrij
  • 4 el honing
  • Extra nodig: staafmixer/blender, ijsbolletjeslepel

Variaties: Maak ook eens aardbeienijs met verse aardbeien. Maak de aardbeien schoon. Leg ze op een met bakpapier bekleed dienblad of schaal en laat ze in ca. 2 uur bevriezen.

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor aardbeienijs

  1. Doe de bevroren aardbeien met de Blue Band Finesse voor Koken Lactosevrij en de honing in een hoge mengkom en pureer ze met een staafmixer, of gebruik een blender.
  2. Serveer het aardbeienijs direct.
  3. Tip Maak ook eens aardbeienijs met verse aardbeien. Maak de aardbeien schoon. Leg ze op een met bakpapier bekleed dienblad of schaal en laat ze in ca. 2 uur bevriezen.
  4. Serveertip Serveer de ijsbollen op een schaal of dienblad met daartussen lieveheersbeestjes gemaakt van gehalveerde aardbeien en gehalveerde chocolade-eitjes.

Smakelijk!

Tip: Serveer de ijsbollen op een schaal of dienblad met daartussen lieveheersbeestjes gemaakt van gehalveerde aardbeien en gehalveerde chocolade-eitjes.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor aardbeienijs

  • Energie (kcal)145 kcal
  • Energie (kJ)606 kJ
  • Proteïnes1,2 g
  • Koolhydraten met vezels23,4 g
  • Koolhydraten zonder vezels22,5 g
  • Suikers21,9 g
  • Vezels0,9 g
  • Vetten:5,7 g
  • - Verzadigde vetten1,9 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:0 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten0 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0 g
  • Transvetten0 g
  • Cholesterol0 mg
  • Sodium18 mg
  • Zout0,04 g
  • Vitamine A (mg)0 IU
  • Vitamine C (mg)42,4 mg
  • Calcium12 mg
  • Ijzer0,44 mg
  • Kalium140 mg