Home > Recepten > Aardbei en citroen cupcake

voor 10 personen Ingrediënten

  • 1 citroen
  • 300 g Blue Band Cake & Koekjes
  • 150 g witte basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 5 el aardbeienjam
  • 150 g zelfrijzend bakmeel
  • 150 g poedersuiker
  • 2 el aardbeienjam
  • 5 kleine aardbeien
  • Extra nodig: Mixer met gardes 10 papieren bakvormpjes spuitzak met kartelmondje

Bereidingswijze (voor 10 porties)

voor aardbei en citroen cupcake

  1. Verwarm de oven voor tot 180 ˚C. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil dun eraf. Klop met de mixer de suiker met de helft van de Blue Band cake & koekjes lichtgeel en romig en voeg vervolgens de eieren, 3 el jam en de citroenrasp toe. Klop het geheel tot een luchtig mengsel en spatel het zelfrijzend bakmeel erdoor.
  2. Verdeel het beslag over de (papieren) bakvormpjes (vul tot ¾), bak de cupcakes in ca. 20 minuten in de voorverwarmde oven goudbruin en gaar. Laat de cupcakes afkoelen.
  3. Klop intussen voor de crème de rest van de margarine met de poedersuiker met een mixer tot een luchtig mengsel. Roer de rest van de jam door de botercrème. Doe de crème over in de spuitzak en laat in de koelkast opstijven.
  4. Spuit toefjes botercrème op de cakejes en garneer ze met een gehalveerde aardbei en een beetje aardbeiensaus.

Smakelijk!

Tip: Serveer deze prachtige aardbei en citroen cupcake bij een high tea of gewoon als verwennerij bij een kopje koffie.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor aardbei en citroen cupcake

  • Energie (kcal)432 kcal
  • Energie (kJ)1798 kJ
  • Proteïnes3,1 g
  • Koolhydraten met vezels49 g
  • Koolhydraten zonder vezels48,4 g
  • Suikers35,3 g
  • Vezels0,7 g
  • Vetten:25 g
  • - Verzadigde vetten10,1 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:179,9 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten0,5 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,2 g
  • Transvetten0,1 g
  • Cholesterol44 mg
  • Sodium285 mg
  • Zout0,71 g
  • Vitamine A (mg)0 IU
  • Vitamine C (mg)7,2 mg
  • Calcium11 mg
  • Ijzer0,44 mg
  • Kalium74 mg